Zadbaj o bezpieczeństwo w swojej firmie. Kiedy prowadzimy swoją restaurację, jako menadżerowie mamy na co dzień do wykonania szereg zadań. Jednak jednym z najistotniejszych elementów naszej pracy będzie wdrożenie zasad bezpieczeństwa w każdym newralgicznym miejscu.Na początku warto zorganizować szkolenie dla pracowników, które prowadzić będzie kompetentny instruktor. Taka usługa, po uprzednim zgłoszeniu, będzie bezpłatna. Kursy muszą być powtarzane cyklicznie, dla bezpieczeństwa pracowników. Następnie trzeba zakupić i powiesić odpowiednie plansze z instrukcjami oraz znaki zakazu BHP. Muszą być one umieszczone w widocznych miejscach, aby każdy mógł się z nimi zapoznać. Instrukcja powinna znajdować się przy każdy urządzeniu mechanicznym, kuchence czy innych niebezpiecznych przyrządach. Znaki zakazu BHP mogą informować o niemożliwości palenia w danym miejscu, czy też robienia zdjęć. Bezpieczeństwo i higiena pracy to szalenie ważne zagadnienie, szczególnie jeśli prowadzisz własną firmę. Aby uniknąć wielkiej odpowiedzialności, powinieneś swoim pracownikom zorganizować szkolenie BHP, a także umieścić odpowiednie oznaczenia w restauracji.

Leave a Reply